Novosti

Petak, 24 Ožujak 2017 00:00

Poslovni.hr: Privukli čak 170 tvrtki, zaposleno 4000 ljudi

U trenutnom investicijskom ciklusu u zoni predviđena je gradnja nova 22 gospodarska objekta ukupne vrijednosti oko 800 milijuna kuna.

Nakon dugih desetljeća stagnacije, Bakar, nekadašnji grad kapetana, brodovlasnika i vinara, vraća se na poduzetničku kartu Hrvatske. Drevni gradić više nije prepoznatljiv po socijalističkoj koksari, čiji je dimnjak nekoć dominirao vedutom Bakra - razvoj se sada temelji na industrijskoj zoni, najvećoj (500 hektara) i najuređenijoj u RH, smještenoj u zaleđu Bakra, na granici s Rijekom.

Uz domaće, u zoni posluju i tvrtke iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Švedske, Švicarske… "Duga je priča o bakarskoj Industrijskoj zoni, zamišljena je još 70-tih godina prošlog stoljeća u cilju izmještanja tadašnje riječke industrije izvan grada. Početkom 90-tih nekoliko tvrtki koje su izmještene iz Rijeke na ovo područje redom se ugasilo. Takvo je stanje zateklo novi ustroj lokalne samouprave i Grad Bakar, na čijem području je pokrenuta zona, dobio je zadatak usmjeriti ju pravom razvoju", kaže gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić Nažalost, veli, politička previranja i učestali izvanredni izbori dugo vremena su kočili bilo kakav razvoj te zone.

Više pročitajte na: http://www.poslovni.hr/poduzetnik/privukli-cak-170-tvrtki-zaposleno-4-000-ljudi-a-tek-hvataju-pravi-zalet-325619

poslovni uzlet