Novosti

Ponedjeljak, 15 Listopad 2012 00:00

Nova upravna zgrada Industijske zone Bakar

U nazočnosti brojnih načelnika i gradonačelnika riječkog prstena i gospodarstvenika svečano otvorena nova poslovna zgrada.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 13 milijuna kuna, a radovi su trajali nepunih godinu dana.

- Danas najveća poslovna zona u Hrvatskoj, a i infrastrukturalno najopremljenija, s više od 3.300 zaposlenih u 154 poslovna subjekta, dobila je upravnu zgradu čime će znatno olakšati poslovanje svojim djelatnicima i svim poslovnim subjektima u Industrijskoj zoni Bakar, kazao je za jučerašnje svečanosti direktor Industrijske zone Bakar Zorko Badanjak, prognoziravši da će u iduće dvije do tri godine zona udvostručiti broj zaposlenika.
Badanjak je također kazao da unatoč negativnom gospodarskom okruženju Zona ima zanemariv broj tvrtki koje su se ugasile.
Gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić kazao je da izgradnja ove zgrade simbolično predstavlja vizualnu finalizaciju dugogodišnjeg uspješnog poslovanja i nezaustavljivog rasta i razvoja Industrijske zone Bakar, kao i simbol i poticaj za rast i razvoj ne samo Primorsko-goranske županije nego i cijele Hrvatske.

Novu poslovnu zgradu Industrijske zone Bakar simboličnim su presijecanjem vrpce otvorili Tomislav Klarić, Vojko Obersnel i Željko Lambaša, gradonačelnici odnosno načelnici Bakra, Rijeke i Čavala koji participiraju u vlasništvu Zone.
Nova poslovna zgrada Industrijske zone Bakar prostire se na 926 četvornih metara, ima tri etaže i 79 parkirnih mjesta, a u njoj će, izuzev uprave Industrijske zone, biti smješteno i bakarsko KD Dobra te poslovni subjekti koji uđu u zakup.

Kako je kazao Klarić, već je raspisan natječaj za najam prostora i javila se tvrtka koja će uzeti u zakup cijelu etažu, te dva ugostitelja, a u njima će posao naći 50-tak radnika.
- Ne smijemo zaboraviti da iza svih ovih impozantnih brojki, građevina i velikih riječi stoji nevelika skupina vrijednih djelatnika Industrijske zone Bakar koja je tijekom punih 36 godina svoga poslovanja imala sjedišta u neadekvatnim i dislociranim prostorima, poput Riječkog nebodera, zgrade Grada Bakra, barake u Zoni…
Ali sada je njihovoj poslovnoj odiseji došao kraj, kazao je Klarić.
Kako je rečeno za jučerašnje svečanosti, cjelokupno ovogodišnje ulaganje u Zonu veće je od 21 milijun kuna kojima je tijekom ove godine pripremljeno 10 novih platoa ukupne površine 90 tisuća četvornih metara, na kojima je izgrađena sva potrebna infrastruktura.