Novosti

Petak, 25 Siječanj 2019 00:00

Završena izgradnja najvećeg gospodarskog objekta u zoni

Ovog ljeta je započela, i u rekordnom roku od šest mjeseci dovršena izgradnja do sada površinom najvećeg gospodarskog objekta u Industrijskoj zoni Bakar /Kukuljanovo/.

Radi se o tvrtki Plodine d.d. koja je u zapadnom dijelu zone izgradila svoj logističko-distributivni centar, vrijedan oko dvadeset milijuna eura i jedan od najvećih LDC-a u Hrvatskoj. Kako se ovaj domaći trgovački lanac postupno ali konstantno razvijao i došao sada do već impozantne brojke od 84 trgovačkih centara u cijeloj Hrvatskoj, pokazala se potreba jedinstvenog prostora u kojem bi se roba skladištila, sortirala i distribuirala po svim centrima. Na taj način planiraju smanjiti manipulativne troškove i omogućiti kvalitetnije i brže poslovanje.

U poduzetničkoj zoni u Kukuljanovu pronašli su odgovarajuću lokaciju koja je u potpunosti pripremljena i komunalno opremljena, a kvalitetan položaj i brzi priključak na autocestu dodatni je razlog za odabir naše zone.

Površina građevinske čestice na kojoj je objekt izgrađen iznosi 45.281 m², a tlocrtna veličina objekta je impozantnih 22.180 m².

Građevina je arhitektonski oblikovana prema načelima modernog načina gradnje industrijskih objekata, uz primjenu kvalitetnih tehnologija građenja. Objekt je pravokutnog oblika, montažne AB konstrukcije s AB fasadnim panelima, visine 12,70 m. Krov je predviđen ravan, nagiba 2% obložen također panelima. Osnovni prostor unutar građevine čini regalno skladište u prizemnoj etaži s planiranih 24.000 paletnih mjesta. Popratni sadržaji su uredske prostorije sa sanitarijama, garderobe, marendarij, spremište, punionica viličara, vatrodojavna centrala, prostorija za server odnosno elektroormar.

Okoliš građevinske čestice osmišljen je u skladu s odredbama urbanističkog plana s dovoljnim brojem parkirnih i zelenih površina odnosno asfaltiranim prometnicama koje će omogućiti nesmetanu i kvalitetnu manipulaciju teretnih vozila oko objekta.
Početkom ove godine, točnije 22. siječnja 2019.g. održan je tehnički pregled objekta i uskoro se očekuje izdavanje uporabne dozvole i odmah potom stavljanje objekta u funkciju. Veseli činjenica da će u novoizgrađenom objektu biti zaposleno novih 150 radnika.