Novosti

Ponedjeljak, 22 Srpanj 2013 00:00

Sigurniji promet na križanju do trgovačkih centara

Asfaltiranjem kružnog toka i dijelova prilaznih mu cesta, projekt izgradnje istog u Industrijskoj zoni Kukuljanovo, privodi se kraju.

Točnije, završavaju opsežni radovi koji su zahtijevali i izmještanje, tj. preslagivanje kompletne instalacijske mreže što se nalazila u trupu postojeće prometnice.

Riječ je o kružnom toku što će, nakon zatraženog tehničkog pregleda predviđenog za 1.kolovoza i dobivanje uporabne dozvole konačno promet u kukuljanskoj Industrijskoj zoni učiniti sigurnijim.

Prisjetimo se, Grad Bakar je godinama kod Hrvatskih cesta i Županijskog ureda za ceste urgirao da se na sjecištu prometnica kraj prodajnih mjesta velikih trgovačkih lanaca Bauhausa, Lesnine, Lidla i Plodina zbog sigurnosti prometa načini kružni tok.

Kako se radilo o vrlo zahtjevnom i skupom projektu, prošlo je podosta vremena do njegove gradnje.

Paralelno s nastankomkružnog toka, čime će, kazao je Tomislav Klarić gradonačelnik Grada Bakra, prometovanjem tim pravcem dobiti na sigurnosti, te biti omogućena daljnja izgradnja platoa i infrastrukture u zapadnom dijelu zone R27, Grad Bakar je dogovorio i radove na postavljanju javne rasvjete od kružnog toka do raskršća Podola.

Bakarsko Komunalno društvo “Dobra” izradilo je projekt hortikulturalnog uređenja rotora pa će prostor Industrijske zone po okončanju radova biti i vizualno oplemenjen.

Klarić je naglasio i kako za vrijeme gradnje kružnog toka prometovanje nije bilo usporeno, a trgovački su lanci normalno radili, te istaknuo izuzetno dobru suradnju sa Županijskom upravom za ceste, poglavito s Vidojem Vujićem, bivšim v.d. župana koji je, kako reče Klarić, prvi shvatio veličinu problema sigurnosti prometovanja u Industrijskoj zoni Kukuljanovo.