Novosti

Četvrtak, 05 Prosinac 2019 00:00

ORECO d.o.o. - započela izgradnja još jednog novog proizvodno-servisnog objekta u zoni

Sredinom studenog 2019.g. na platou oznake B 5.2 u zapadnom dijelu zone, započela je izgradnja proizvodno-servisne radionice za brodske motore i opremu investitora tvrtke ORECO d.o.o. iz Rijeke.

Tvrtka je osnovana 1993.g. te je tijekom godina poslovanja postala vjerodostojan partner mnogobrojnim društvima u zemlji i inozemstvu.

Oreco d.o.o. je ovlašteni zastupnik za vodeće svjetske proizvođače diesel motora, generatora, filtera, brodskih reduktora i ostale opreme, kao što su CUMMINS inc. - A Global Power Leader, Cummins Onan Quiet Diesel Generators, The Fleetguard Advantage,
The Fleetguard Advantage, WALKER AIRSEP, JETS™ - Sanitary Systems, SOLA CURE - Marine Blinds, AUXANO - Hydraulic Bolts for Maritime Industry, i dr.

U okviru daljnjeg razvoja društvo je prepoznalo sve pogodnosti naše zone za svoju novu investiciju ; uređena, poravnata i potpuno komunalno opremljena zemljišta, pozitivno poslovno okruženje, dobar položaj i prometnu povezanost zone s autocestama…
Građevinska čestica na kojoj se gradi objekt je površine 2.332 m², pravilnog pravokutnog je oblika i priključena je na prometnicu s kompletnom infrastrukturom.

Tvrtka Oreco d.o.o. na tom zemljištu planira u konačnici imati opremljenu proizvodno servisnu radionicu sa svim potrebnim specijalnim alatima za servis i održavanje dizel motora i pripadajuće opreme, te ispitivanje injektora motora. Uz servisnu radionicu nalazi se i skladište s originalnim rezervnim dijelovima kao što su remeni, impeleri, termostati, brtve i filteri za sve modele diesel motora. Osim samog rada u servisu, djelatnici buduće gospodarske građevine povremeno će odlaziti i na plovila ili strojeve na teren.

Građevina je složenog oblika ukupne dužine 33,36 m i širine 22,38m, visine 8,20 m, a sastoji se od prizemlja i I. kata ukupne bruto površine 794,26 m². Sukladno ostalim odrednicama iz važeće prostorno-planske dokumentacije, čestica ima odgovarajući broj parkirnih mjesta, kao i postotak zelenih površina.

Vrijednost investicije je oko 5.000.000,00 kn a završetak radova se očekuje u lipnju 2020.g. Više o društvu ORECO d.o.o. na www.oreco.hr