Novosti

Utorak, 20 Listopad 2020 00:00

Bugarska veleposlanica posjetila Industrijsku zonu Bakar

U sklopu posjeta Primorsko-goranskoj županiji veleposlanica Republike Bugarske u Hrvatskoj Genka Georgieva posjetila je Industrijsku zonu Bakar na Kukuljanovu.

U bugarskoj delegaciji našli su se i ekonomska savjetnica za gospodarstvo i trgovinu pri veleposlanstvu Bugarske u Zagrebu Mirella Tasseva te predstavnica bugarske Agencije za mala i srednja poduzeća Svetla Zapryanova.

Delegaciju je dočekao voditelj razvoja i marketinga Industrijske zone Bakar Ivan Biskupić koji je upoznao goste sa Zonom i njenim potencijalima. Biskupić je u uvodu istaknuo da je interes gospodarstvenika za dolazak u izuzetno dobro prometno povezanu i najopremljeniju Zonu u Hrvatskoj velik, bez obzira na pandemiju koja je usporila gospodarstvo. Svjedoči tome vijest da je još jedna parcela u Zoni prodana prošli tjedan.

Domaćini su iznijeli da cijene parcele variraju, od 55 eura po kvadratu za proizvodne djelatnosti do 100 eura za trgovačke centre. U Zoni je najviše hrvatskih firmi, uglavnom posvećenih izvozu, a posluju i poduzetnici iz Slovenije, Italije, Austrije i Njemačke. Biskupić je naglasio da u Industrijskoj zoni Bakar djeluje 200 poduzetnika s 4.500 zaposlenih. Cilj Zone u vlasništvu Grada Bakra je doseći 10 tisuća radnih mjesta.

Gosti su nakon prezentacije u sjedištu Zone obišli kompleks.

Tekst i foto: tunera.info