Novosti

×

Upozorenje

Nije uspjelo učitavanje XML datoteke

Sadržaj izdvojen po datumu: Ožujak 2017

U trenutnom investicijskom ciklusu u zoni predviđena je gradnja nova 22 gospodarska objekta ukupne vrijednosti oko 800 milijuna kuna.

Nakon dugih desetljeća stagnacije, Bakar, nekadašnji grad kapetana, brodovlasnika i vinara, vraća se na poduzetničku kartu Hrvatske. Drevni gradić više nije prepoznatljiv po socijalističkoj koksari, čiji je dimnjak nekoć dominirao vedutom Bakra - razvoj se sada temelji na industrijskoj zoni, najvećoj (500 hektara) i najuređenijoj u RH, smještenoj u zaleđu Bakra, na granici s Rijekom.

Uz domaće, u zoni posluju i tvrtke iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Švedske, Švicarske… "Duga je priča o bakarskoj Industrijskoj zoni, zamišljena je još 70-tih godina prošlog stoljeća u cilju izmještanja tadašnje riječke industrije izvan grada. Početkom 90-tih nekoliko tvrtki koje su izmještene iz Rijeke na ovo područje redom se ugasilo. Takvo je stanje zateklo novi ustroj lokalne samouprave i Grad Bakar, na čijem području je pokrenuta zona, dobio je zadatak usmjeriti ju pravom razvoju", kaže gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić Nažalost, veli, politička previranja i učestali izvanredni izbori dugo vremena su kočili bilo kakav razvoj te zone.

Više pročitajte na: http://www.poslovni.hr/poduzetnik/privukli-cak-170-tvrtki-zaposleno-4-000-ljudi-a-tek-hvataju-pravi-zalet-325619

poslovni uzlet

Objavljeno u Novosti

Uz postojeću industrijsku zonu u svom zaleđu, najveću i najuređeniju u državi, Grad Bakar ima u planu gospodarskog oživljavanja područja u samome naselju, na području nekadašnje koksare, a gdje je u planu i izgradnja marine s 360 vezova, doznalo se na Poslovnom uzletu Bakra, održanom u ponedjeljak u tome gradu. "Na području Bakra imamo nešto što je bilo zagađeno, koksaru koja je u međuvremenu sanirana i izravnata no, ona je mrtvi kapital, a kočničar nam je državna administracija. Još prije godinu dana uputili smo pismo namjere i ponudili šest milijuna kuna za otkup upravne zgrade na platou, u koju bismo smjestili poduzetnički inkubator. Zato u petak u Zagrebu imamo sastanak u resornom ministarstvu.

Susrest ćemo se s ministrom Goranom Marićem, jer je u pripremi novi zakon o državnoj imovini. Zalažemo se za decentralizaciju i nastojimo da se lokalne vlasti brinu o onome što je obuhvaćeno urbanističkim planovima. Dosad se na odgovor državne administracije čekalo po nekoliko godina, a država često i ne zna da određene čestice postoje", rekao je Tomislav Klarić, gradonačelnik Bakra na panel diskusiji o razvoju poduzetništva u Gradu Bakru. Novi urbanistički plan koji će razmatrati gradsko vijeće predviđa i marinu, a prije svega mora se pričekati okončanje likvidacije koksare. Na području te zone u obzir dolaze samo ekološki čiste djelatnosti, pa se tako planira dio obale koristiti za pretovar drva i soli. Novi urbanistički plan predviđa hotel, dječji vrtić i heliodrom.

Više pročitajte na: http://www.poslovni.hr/poduzetnik/umjesto-koksare-inkubator-i-marina-u-zonu-zele-nijemci-i-nizozemci-325684

poslovni dnevnik01

Objavljeno u Novosti
Ponedjeljak, 13 Ožujak 2017 00:00

Novi list: Investicije vrijedne 800 milijuna kuna

Među brojnim poslovnim subjektima kao što su Adria čelik, Orada Adriatic, Montcommerce, MEP, Signalinea, Euromodul, Kaltenberg Adria, Ralu logistika, Luka, Hrvatska pošta, Brtvaplast, Kimi Commerce, PK, Vargon, Plodine, GP Krk, Manšped, Dometex, Riven, Strabag, je i novi lučki terminal Škrljevo, trenutno zasigurno najveća investicija vrijedna oko 350 milijuna kuna. Više pročitajte u članku.

investicijski uzlet

Objavljeno u Novosti

Proizvođač piva u srpnju u Industrijskoj zoni na Kukuljanovu. Vrijednost investicije je blizu deset milijuna eura. Više pročitajte u članku.

kaltenberg

Objavljeno u Novosti

Poštovani,

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na besplatne edukacije za poduzetnike, obrtnike, poljoprivrednike i sve zainteresirane - Poslovni uzlet grada Bakra koji će se održati 20. ožujka 2017. u Domu kulture Bakar (Bakar bb) s početkom u 10:00 sati!

Poslovni uzlet četvrtu se godinu zaredom organizira diljem Hrvatske s ciljem poticanja malog i srednjeg poduzetništva.

Ovoga puta za Vas smo pripremili višesatnu interaktivnu radionicu s temom:

KAKO NAPISATI PROJEKTNI PRIJEDLOG I DOBITI SREDSTVA IZ EU FONDOVA?

Mirela Lišinović za vas je pripremila:
- uvod u EU fondove (osnove, pravila, što se financira, što ne…)
- aktualni natječaji i kako do informacija
- način prijave
- na čemu se dobivaju i na čemu gube bodovi

Iako su edukacije besplatne, broj mjesta je ograničen stoga Vas ljubazno molimo da svoje mjesto osigurate na linku za PRIJAVU, broj telefona 01 6326 030 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Detaljni program edukacija Poslovnog uzleta grada Bakra možete pregledati OVDJE!

Veselimo se Vašem dolasku!

Poslovni dnevnik u suradnji s Gradom Bakrom

Objavljeno u Novosti