Novosti

Sadržaj izdvojen po datumu: Kolovoz 2018

Uznapredovala je gradnja još jednog proizvodnog pogona u zoni.

Opravdanim se pokazalo ulaganje Grada Bakra u izgradnju prometnice dužine 150 metara s kompletnom infrastrukturom i kružnim tokom na kraju, uz istovremeno građenje /ravnanje/ pripadajućih 25.000 m² platoa oznake B 5.2 od strane Industrijske zone d.o.o.

Po ishođenju građevinske dozvole, tvrtka FROZEN FOOD INTERNATIONAL d.o.o. započela je građenje svog novog pogona odnosno hale za proizvodnju pekarskih proizvoda. Radi se o specifičnom proizvodu tj. automatskoj pekarskoj liniji namijenjenoj za proizvodnju ravnog kruha – lepinja, koji se gotovo u cijelosti distribuira u zapadnu Europu. Tehnološki proces je inspiriran trenutnom ručnom proizvodnjom klijenta ali se sada automatizira kako bi se dobio što sličniji proizvod postojećem u značajnijim količinama.

Građevina se gradi na parceli oznake k.č.br. 2701/8, k.o. Kukuljanovo, površine 6.960 m², koja se nalazi u zapadnom dijelu zone iza trgovačkog centra Plodine. Katnost objekta je P+1, visine 9,65 metara, dok ukupna bruto građevinska površina (BGP) iznosi 2.158 m².

Projekt potpisuje tvrtka Rožić arhitekti i partneri d.o.o. Rijeka, a glavni projektant Igor Rožić je u skladu sa zahtjevima investitora osmislio građevinu na način da se u prizemlju na jednoj etaži odvija proizvodni proces, pakiranje i skladištenje, kao i isporuka i utovar gotovih proizvoda, dok se u jednom manjem dijelu na I. katu nalaze uredski prostori.

Uz sjeverno-istočno pročelje zgrade planira se izgradnja jednog silosa za pohranu brašna, a građevinska čestica ima također projektom predviđen dovoljan broj parkirnih mjesta i zelenih površina.

Objavljeno u Novosti
Srijeda, 22 Kolovoz 2018 00:00

BRTVAPLAST – novi proizvodni pogon u zoni

Sredinom srpnja dovršen je gospodarski objekt tvrtke Brtva plast, čija je osnovna djelatnost proizvodnja specifičnih plastičarsko-gumarskih proizvoda.

Tvrtka je osnovana 1989. godine, a od proizvoda se naročito izdvajaju wc sjedala, manžete, brtvila, te specifični proizvodi potrebni svakom domaćinstvu, obrtništvu i građevinskoj industriji. S razvojem tržišta prate potrebe klijenata te uspješno šire asortiman proizvoda.

Kao certificirana tvrtka koja je dokazala ozbiljnost poslovanja, prepoznali su Industrijsku zonu Bakar /Kukuljanovo/ kao mjesto novog investicijskog ciklusa, kako bi ponosno zakoračili u suvremeni način tehnologije proizvodnje te tržištu predstavili proizvode vrhunske kvalitete. Svjesni vlastitih mogućnosti i mjesta na konkurentnom tržištu razradili su i usvojili strategiju daljnjeg uspješnog poslovanja.

Proizvodni pogon je smješten u sjeverozapadnom dijelu zone nedaleko od kružnog toka na sjevernom ulazu u zonu, nasuprot trgovačkog centra Plodine, na parceli oznake k.č.br. 1574/87, k.o. Kukuljanovo, površine 6.043 m². Projekt je izradila tvrtka AGA d.o.o. Rijeka, glavni projektant Vladi Bralić, d.i.a. Objekt je visine 11,9 metara, katnost je P+2, dok ukupna građevinska bruto površina (zbroj bruto površina svih etaža građevine) iznosi P = 3.357,2 m².

U prizemlju objekta je smješten proizvodni pogon za preradu plastike, te prostori za skladištenje i pakiranje gotovih proizvoda. Na I. etaži nalazi se muška i ženska garderoba sa sanitarnim čvorom za zaposlenike, blagovaonica i manji ured u funkciji proizvodnog pogona, dok se na II. etaži nalaze uredski prostori. Ukupan broj zaposlenika je 50, od čega 30 direktno u proizvodnji i 20 u administraciji.

Više o tvrtki Brtva plast pronađite na www.brtva-plast.hr

Objavljeno u Novosti