Novosti

Sadržaj izdvojen po datumu: Rujan 2020

Grad Bakar, Ured Grada pokrenuo je projekt izrade Kataloga gospodarskih subjekata koji posluju na području Grada Bakra uključujući sva naselja i Industrijsku zonu Kukuljanovo, a sa svrhom da se građanima Grada Bakra i šireg okruženja olakša potraga za proizvodima i uslugama koje trebaju informirajući ih o brojnim djelatnostima kojima se bave poduzetnici na području Grada Bakra.

U svrhu prikupljanja podataka za izradu Kataloga, Ured Grada pripremio je online Obrazac – Upis u katalog gospodarskih subjekata - koji se nalazi na mrežnim stranicama Grada Bakra www.bakar.hr i Industrijske zone Bakar d.o.o. www.ind-zone.hr te poziva sve poduzetnike s područja Grada Bakra i Industrijske zone Kukuljanovo koji se žele oglasiti i predstaviti u Katalogu da pristupe ispunjavanja Upitnika.

Ispunjavanje online Obrasca moguće je u razdoblju od 16. rujna 2020. godine do zaključno 31. listopada 2020. godine do kraja dana.

Objavljeno u Novosti

Sa zadovoljstvom vas možemo izvijestiti da je sukladno najavama na vrijeme dovršen gospodarski objekt tvrtke ORECO d.o.o. koji se svojim atraktivnim izgledom u potpunosti uklopio u okružje.

Dana 11. rujna 2020.g. je održan tehnički pregled građevine i uskoro se očekuje izdavanje uporabne dozvole, a po njenom izdavanju započeti će poslovanje društva u novim prostorima na adresi Kukuljanovo 344/2.

ORECO d.o.o. je osnovan još 1993.g., ovlašteni je zastupnik za vodeće svjetske proizvođače diesel motora, generatora, filtera, brodskih reduktora i ostale pripadajuće opreme, a s vremenom je tvrtka postala vjerodostojan partner mnogobrojnim društvima u zemlji i inozemstvu.

Građevina katnosti P+1 je ukupne bruto površine 794,26 m² i izgrađena je na katastarskoj čestici površine 2.332 m² u okviru platoa oznake B 5.2 sukladno Urbanističkom planu uređenja Industrijske zone Kukuljanovo.

Vrijednost investicije je oko 5.000.000,00 kn i objekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Detaljnije informacije o društvu ORECO d.o.o. možete pronaći na www.oreco.hr .

Pokazalo se ispravno planiranje daljnjeg razvoja zone u okviru kojeg je prije par godina na platou oznake B 5.2 u zapadnom dijelu zone površine cca. 30.000 ² projektirana i izgrađena prometnica dužine 150 metara s kružnim tokom na njenom završetku, uz koju se nalaze manji platoi veličine oko 2.000 m ² - 5.000 m². Naime, analizom pisama namjere kroz protekle godine, pokazala se potreba od strane određenog broja poduzetnika za manjim građevinskim terenima a ovaj projekt je u potpunosti udovoljio te zahtjeve. Od planiranih i izvedenih 10 manjih, poravnatih i u potpunosti komunalno opremljenih platoa, preostao je još samo jedan slobodan površine 3.333 m².

Sličan projekt izgradnje manjih platoa je osmišljen na položajno atraktivnom platou oznake A6, istočno od Kaltenberga. Projektna dokumentacija je izrađena, do kraja godine se očekuje građevinska dozvola i potom slijedi izgradnja nadamo se isto tako uspješnog projekta.

Objavljeno u Novosti